Hvornår bør man udskifte sit iPhone batteri?

iPhone med batteri, chip osv. synlig.

Har du bemærket, at din iPhone holder kortere tid på en fuld opladning? Måske har du endda oplevet, at din iPhone lukker ned uden varsel, eller at dens ydeevne også har taget et dyk? Disse er alle signaler på et forringet batteri, mens de to sidste er kritiske indikationer på, at dit batteri er ved at være udtjent. Det er en god idé at udskifte iPhone batteriet, når det er under 80 % af maksimumkapaciteten.

 

Hvad siger Apple?

Apple giver en notifikation om, at batteriets tilstand er forringet, når det har en maksimumkapacitet under 80 %. Derfor benytter mange 80 % som en grænse for, hvornår batteriet bør udskiftes. Der sker dog ikke noget magisk, når batteriet går fra 80 % til 79 %, men det er stadigvæk et godt pejlemærke.

Du kan tjekke dit iPhone batteris maksimumkapacitet under:

“Indstillinger”, “Batteri” og dernæst “Batteritilstand og opladning”.

Oppustede batterier

Et decideret oppustet iPhone batteri udgør en betydelig sikkerhedsrisiko. Hvis batteriet svulmer op, bør man straks stoppe med at bruge sin iPhone og undlade selv at fjerne eller beskadige batteriet. Af sikkerhedsmæssige årsager bør man hurtigst muligt tage enheden med til OneFone eller en anden professionel, der kan sørge for sikker udskiftning og korrekt bortskaffelse af det defekte batteri.

Gør-det-selv vs. professionel udskiftning

Det er muligt at udskifte iPhone batteriet selv, men det kræver det rette værktøj såvel som teknisk snilde. Samtidig indebærer det risici for at beskadige andre dele af din iPhone.

Professionelle reparatører hos OneFone har 100-vis af iPhone batteriskifte på deres bælte, og derudover får du livtidsgaranti på alle reparationer, så der er absolut ingen risici involveret.

Forebyggelse og vedligeholdelse af iPhone batteriet

Der er flere præventive tiltag, som kan forlænge dit batteris levetid:

  • Hold opladningsprocenten inden for 40-80 % det meste af tiden.
  • Undgå MagSafe-opladning
  • Undgå overophedning

Men det er også vigtigt at gøre op med dig selv, hvor meget energi du vil bruge på disse tiltag, når det er så nemt og billigt at få udskiftet batteriet.

Scroll to Top